Våra tjänster

VÅRA TJÄNSTER

Mixning och Mastering


Att få sin inspelning bra mixad och bra mastrad är en självklarhet. Många producerar sin musik idag i en dator och en massa "musik-plugins". Vi sitter med ett riktigt mixerbord och riktiga effekter och övrig outboards. Det innebär givetvis att resultatet blir annorlunda. Vad som sen DU tycker är bäst avgör du. Men vi har valt denna väg för VI tycker detta låter bäst.


När man mixar sätter man volumer för alla spår i en inspelning. Man lägger också på effekter om det behövs, man använder tonkontroller, panorering m.m för att få fram ett bra reslutat och hur man tycker att låten skall presenteras.


När man sen mastrar så gör man de sista justeringarna på varje enskild låt. Om produktionen tex. har skett vid olika tidpunkter så kan slutresultatet skilja sig åt, likaså om ni tex. har spelat in i olika studios. En bra mastering kan se till så att skillnader mellan låtar jämnas ut, oberoende hur, var och när den är inspelad och mixad. Vi ser till så att DIN musik låter bra, oberoende media och tex. på de digitala musiktjänsterna.  


Redigering och inspelning av Sång 


Precis som det gäller kompletterande inspelningar av instrument så kommer många till oss, för att spela in sin SÅNG. Förutom att vi har fina mikrofoner och utrustning, så har vi också en stor kunskap om sånginspelning och sång redigering. 


Att sätta upp en mikrofon och sjunga in är oftast inga problem.
Men ibland räcker enbart inte det.....
Man kan dels behöva hjälp med "hur" man skall sjunga, dels hjälp i efterhand med de olika sångtagningarna och redigeringen av dessa. Vi har lång erfarenhet av sång och tal-inspelning och vi vet också hur vi får fram det bästa från inspelningarna. Vi kan givetvis också hjälpa er med körsång.


Musikinspelning


I Melodystudion kan man göra alla typer av inspelningar. Under åren har vi gjort musik till många artister & band och inom många olika genres. Vi har även skrivit och spelat in musik till film, tv, reklamjinglar och mycket mer. Oberoende om ni vill göra en komplett skivinspelning eller bara förverkliga en låtidé så kan vi hjälpa er.

I studion har vi massvis av olika typer av instrument och inspelningsutrustning, allt detta står givetvis till förfogande.
Om ni har speciella önskemål så kan vi även ordna med detta, då vi har väldigt generösa hyrvillkor med en av Sveriges största uthyrare av musikutrustning. Om ni t.ex. vill spela in på en flygel eller Hammond orgel med leslie så kan vi givetvis ordna även med detta. Vi kan även tillgodose alla typer av trummor, cymbaler och slagverk. Önskas en speciell gitarrförstärkare? 
Inga problem, vi fixar det :-)
NI kan få exakt den utrustning som ni önskar. 


Kompletterande inspelningar


Många som arbetar "hemma" och producerar musik, har kanske inte alltid möjligheterna att arbeta med riktiga instrument och musiker på det sätt som man kanske hade önskat. Man vill kanske lägga på riktiga trummor, riktiga blåsinstrument, fiol, cello, kontrabas, m.m.

Ni kan alltid kontakta oss om ni har frågor om just detta. Vi kan nämligen hjälpa er med kompletterande inspelningar. 


Vi arbetar tex. med många låtskrivare som skriver och producerar sina låtar och sin musik på en musikdator. När de sen vill spela in riktiga instrument som tex. trummor så kommer de till oss. Vi har kontakt med många musiker, trumslagare, blåsare, violinister m.fl. och vi ser till så att er musik och era låtar blir precis som ni önskar.